Natrag

Uz kavu i čokoladu

Kliknite na sliku naslovnice za veći format


S vremena na vrijeme u naše razgovore i uz naše kave kao tema prostrše naše sise. Okružene tolikim silikonima i tolikim izvješćima o ugradnji istih u poznata i manje poznata tijela, valjda nema žena poput nas koje barem jednom, na nekoj kavu, nisu raspravljale o tome bi li svoje stare zamijenili parom novih. Glanc novih. Balona od silikona. Sve je manji broj muškaraca kojima to što su umjetne predstavlja nekakvu, ikakvu prepreku u uživanju. Pa one su ko prave! I po dodiru i po izgledu. A žene su već odavno prihvatile stvarnost u kojoj je kupovanje dijelova tijela sasvim normalno, poput kupovanja novih cipela ili torbi. Dakle, taj šoping istina spada u onu nešto rjeđu, skuplju kupnju, ali u kupnju. Dobar dan, dobar dan! Jedan par, molim!
NOVE SISE, STARE SISE


Tko zna zašto se baš svakoj od nas dogode fatalni. Možda je to jedna od obaveznih životnih lekcija. Koja poučava da nije zlato sve što sja. Valjda. Dakle, ti fatalni su uvijek isti: ne zovu, puštaju vas da danima grčevito stežete mobitel u rukama (ili prije mobitelskog doba: fiksirate telefonsku slušalicu u nadi da će zazvoniti ili preslušavate telefonsku tajnicu iako vam ona jasno ponavlja da NEMA novih poruka) i da vam srce lupa sto na sat na svaki znak da ste dobili poruku, dolazi nenajavljen i tvrdi kako se jedino s vama osjeća normalan, jedino kod vas doma je takav kakav uistinu jest, gleda vas, ljubi i mazi kao da ste doista njegova slamka života da bi već za deset minuta nestao u nepoznatom smjeru ostavljajući vas s grčevima u trbuhu. Fizički bolnim grčevima.
FATALNI


Leži hrvatska kućanica na kauču i čita: promijenite svoje seksualne navike, kupite novo čipkasto erotsko rublje i priredite mu iznenađenje promijenite pozu, probajte s nogu Jadna hrvatska kućanica sva je u šoku: Oh, zar se ono može raditi i na druge načine? Oh, kako i gdje ću kupiti erotsko rublje? Prodaju li to na placu? U tom trenu hrvatski privatni poduzetnik upravo ulazi u kuću: Što ima za ručak? Viče on s vrata. Hrvatska kućanica brižno sakriva ženski magazin pod jastuk, i u isto vrijeme shvaća da ručak još nije gotov. Nema ni standardnoga seksa, ako nema ručka. Bolje joj je da se odmah vrati dvije-tri stranice prije, na recepte. To će puno više pomoći njezinom braku.
NOVE POZE


Jer koliko sam puta za nekim ljepotanom odšetala u nepoznato, da bih se samo razočarala? Nekoliko, ako baš morate znati. No ti koji nemaju puno u glavi, niti ne ljube dobro, a bojim se niti ratuju pod plahtama jako dugo. Kod njih je sve kratko. Od pameti, pa naniže. Kada pomislim na neke bivše ljubavi, teško je vjerovati da uopće imam neki kriterij. Jer uz Kurta Cobaina, tu mogu pronaći i Jamesa Galdofinija. A on definitvno ne bi bio moj izbor za zgodnog glumca. Na moju bi top ljestvicu stali: Brad Pitt, i nek sam prozirna kao staklo, Jeremy Irons, Bruce Willis, John Cusac, Joshua Jackson (znam, niste nikad čuli, moj omiljeni lik iz tinejdžerske sapunice) No, na moju žalost, ni s jednim od njih nisam hodala. Nije bilo apsolutno ničega između nas. Nije se dogodilo. A anketa na redovitoj kavi s prijateljicama, urodila je sklapanjem očiju i laganim osmijesima na svim našim licima. Jer, neke su od nas skoro zaboravile što je bilo ono što nas je napalilo.
LJUBAV NA PRVI POGLED