Natrag

Šaptalica

Kliknite na sliku naslovnice za veći format


Jesu li otvorena vrata WC-a izraz krajnje slobode i ljubavi ili dokaz da nam je baš svejedno? Ako žena dopusti muškarcu da je vidi nedepiliranu, neoprane kose ili s viklerima na glavi, je li ona potpuno sigurna u ljubav koja počiva ispod površine ili više ni u što nije sigurna, osim da ju je baš briga? Ako muškarac pred svojom (ne)zakonitom paradira u neopranom donjem rublju, neobrijan i neokupan, znači li to da se predao ili se napokon opustio?
Muški WC


Muškarci su nas, izgleda, tu nadigrali. Oni imaju ko fol teške tekstove i gomilu golih guza, a Milane, Zdenke i Rudolfe ne bi ni čitali, pa zato oni i ne postoje. Doduše, nije da muškarci ne čitaju Mile, Tene i slične žene ali ne zbog recepata, savjeta i uputa, nego zbog dobrog starog trača. On zanima sve. I muške i ženske i one koji još ne znaju što su. Sve njih zanima tko je s kim, kada i gdje, koja je trudna, tko se rastaje, tko umire, tko baca zaručničko prstenje
Muški časopisi


Muškarci se, i to ih ne drži samo u pubertetu, vole hvaliti svojim seksualnim uspjesima i veličinom svoga ponosa. U društvu sebi istih, često vole istaknuti kakvog rasnog ljepotana imaju i kakvog su slasnog komada jučer okrenuli. A otkada su žene progovorile o tome što ih muči (pišući pisma raznim savjetnicama za ženska pitanja u raznim ženskim časopisima), muškarci se hvale i kako mogu ono cijelu cjelcatu noć.
Zovemo ga brzi


ako ste skloni flertu i (izvanbračnoj) avanturi, najveća je vjerojatnost da ćete to učiniti s nekim tko vam je stalno pri ruci i s kojim dijelite cijeli jedan svijet problema, diskusija i rečenica. Tajnice su stalno pri ruci šefovima. To im je i u opisu radnog mjesta. I asistentice redatelja redateljima. Asistiraju, ne? Manekenke se sa sportašima susreću gotovo svakodnevno na zajedničkim mjestima za izlazak, a studentica uvijek pušta da je mudra profesorova riječ vodi kroz život. I tako dalje. Ako se slučajno dogodi seks pri cijeloj toj izmjeni podataka, dogodi se spontano, gotovo kao nastavak suradnje.
Tajnice i šefovi


Čine li vjetrovi intimnost? Naravno da ne govorim o buri ili tramuntani. Riječ je o prizemnijim vjetrovima. Jednom mi je prilikom prijateljica na faksu potpuno kul rekla da ona i njezin dečko, s kojim je tada bila u trogodišnjoj vezi, odavno, sasvim slobodno, jedno pred drugim prde. Bila sam šokirana. Takvu intimnost još nisam poznavala. No, u vrijeme kada je Brad Pitt izjavio da biti oženjen, uz ostalo, znači i to da slobodno puštaš vjetrove, mogla sam se s njim samo složiti.
Vjetriti ili ne


Da moj dragi voli i želi da mu stišćem prištiće imali bismo savršen brak. Da moj dragi vježba i voli zdravu hranu imala bih savršenog muža. No, on na te stvari gleda drukčije. On je gazda, a kakav je gazda bez stomaka? Kaže. On više neće jesti sojine polpete, nije s kruške pao, bljak. Jeo ih je samo dok smo hodali. A glede prištića jednostavno nam nije suđeno!

Vježbanje, prištevi i zdrava hrana