Birajte medij: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
DNEVNIK DRUGE TRUDNOĆE

28.01.2006

Nakon Nove godine otišli smo u Pariz na 4 dana. Sve troje, odnosno četvero. I bilo je prelijepo. Grad je predivan i monumentalan, urbanistički savršen. Brzo smo savladali vožnju metroom, a posjetili smo i Diseyland. Nažalost, za pravu uživanciju u toj kombinaciji prizora iz crtića i zabavnoga parka, treba odsjesti tamo u njihovom hotelu i uživati nekoliko dana polako u svemu. Jedino čemu sam se doista začudila bilo je masovno pušenje. Puše se svugdje, i u kafićima (a svaki kafić ima i ponudu jela), u restoranima, po ulici, pa čak i po Disneylandu. Fuj! Doista ne podnosim dim cigarete i jedna od tema sljedeće Supertrudnice bit će pušenje (i alkohol) u trudnoći.
Nakon povratka u puno hladniji Zagreb, nastavila sam rad na prilogu, odlaske na pilates, dogovaranje nekih budućih poslova i, naravno, odmah nazvala ginekologicu za sljedeći pregled. Kako je imala stanku do 9.1. svi su termini prvi tjedan bili zauzeti tako da sam se naručila dan prije Piramide. To ne spominjem zato da bih se hvalila, nego zato jer znam da se za takvu emisiju trebam pripremiti i zato što nisam taj tjedan htjela imati ništa što će mi oduzeti previše energije. No, redoviti pregled ne smatram nečim takvim, već onim što jest nečim obaveznim.
I, dobro da sam otišla. Samo mjesec dana prije (odnosno nešto malo više od toga) cerviks (ušće maternice) mi je bio čvrst i neprohodan, a sada je odjednom smekšan i otvoren 2 cm!! Dr. mi je rekla da što prije odem u Petrovu na procjenu, da će mi možda raditi serklažu, dakle da će me zašiti tamo gdje se otvaram. No, beba je u najboljem redu, odlično napreduje, mjere odgovaraju, plodna voda je uredna tako da me to smirilo.
Nazvala sam isto popodne dr. Ivanišević iz Petrove i rekla je da će me primiti odmah sutradan ujutro. Pregledala me i ona i njezin muž dr. Đelmiš i zaključili su kako bi serklaža doista bila potrebna. Propisali mi lijekove za sprječavanje daljnjeg otvaranja, ali i dopustili Piramidu jer nije bilo nikakve opasnosti od kontrakcija. No, nakon emisije moram mirovati sve do utorka kada moram ponovno doći u bolnicu i ostati zbog spomenutog zahvata tri dana.
Odlučila sam, a dr. Ivanišević me zapravo nagovorila, da i novonastalu situaciju stavim u Supertrudnicu, pa će tako i biti.
Jesam li ja kriva za otvaranje? Je li Pariz ipak bio previše za mene? Pa, teško je na to jednostavno odgovoriti, jer dok god je s trudnoćom sve u redu, trebali biste moći raditi sve kao i prije. Tako barem kažu, ne. Vjerujem kako je to kombinacija i mojih aktivnosti, ali i moje građe te činjenice da sam drugorotkinja. No, preciznije ću sve znati nakon što obavim intervju s doktoricom.