Birajte medij: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
DNEVNIK DRUGE TRUDNOĆE

12.12.2005

Moje iskustvo s epiduralnom

Još razmišljam kako ću ovaj put roditi. Razmišljam o vodi, razmišljam o klasičnom porodu ali možda uz pomoć akupukturnih tretmana (stručnjakinja za te terapije mi kaže da njemačke statistike govore o puno kraćim i manje bolnim porodima; no o tome opširnije kada se detaljnije upoznam s time) i razmišljam o reprizi bezbolnom porodu uz pomoć epiduralne. Tako sam, naime rodila Petra Krešimira.
Iako je na meni vježbala jedna mlada doktorica, pa sam nakon njezine injekcije bol i dalje jednako osjećala, pa je pravi doktor morao ponoviti ubod, nemam loših iskustava. Doista me ništa nije boljelo, a sve sam osjećala. Znala sam kad treba tiskati jer su mi govorili i osjećala sam da tiskam, niste posve umrtvljeni, ali doista ne boli ništa. I epiduralna djeluje i dok vas šivaju tako da za to ne dobivate posebnu injekciju. Nije me poslije boljela glava, a jedina nezgodacija (ako je tako mogu nazvati) jest ta da ne možete na noge 24 sata, pa i piškite ležeći (donose vam patku).
Imam još dosta vremena, pa samo onako vrtim opcije u glavi. No, jedno je sigurno uzimam apartman. Iako sam i prvi put na Svetom duhu imala jedinu dvokrevetnu sobu i jedinu sobu s kupaonicom, ovaj put želim biti sama i želim da najbliži mogu doći u sobu meni i bebiNeke stvari vrijede potrošenog novca.
Usput, sva sam moja prva iskustva objavila u knjizi Prvi put mama, a kao dodatak knjizi tri su poglavlja ispisale moje prijateljice opisujući svoje porode. Naravno, svaki je bio drukčiji.