Birajte medij: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
DNEVNIK DRUGE TRUDNOĆE

04.12.2005

Evo sad napokon i jednog teksta koji nije vezan u Supertrudnicu (jesam već rekla da taj naziv nije moja ideja?).
Dakle, sada sam već u 19. tjednu, tu negdje. I već dva tjedna, kao što sam napisala osjećam intenzivne pokrete svoje bebe. Objasnile mi i dr. Ivanišević iz Petrove i moja ginekologica dr. Grujić Koračin da drugorotkinje (zapravo višerotkinje) ranije osjećaju pokrete jer ih već znaju prepoznati. Dakle, riječ je samo o prepoznavanju poznatoga osjećaja.
No, ovo je (sada bar) više od toga. Ne mogu ovo tvrditi sa stopostotnom sigurnošću (prošlo je ipak previše da bi sjećanja bila svježa), ali PK (moj sada petogodišnji sin) nije ovako lupao kad je bio ovako mali. I još mi Ivaniševićka rekla da mi je plodna voda više na prednjoj strani (tako nekako, kad ne radim, ne pamtim tako dobro, užasna sam zapravo) što znači da mi pokreti bebe neće biti neugodni tj. da ih neću toliko osjećati.
No, ovo što se događa Mislim, ona mene ne boksa, ali osjećam kao da se stalno okreće (kao da se ne može namjestiti) i to tako jako da mi je malo neugodno. Neudobno, na rubu boli. U isto vrijeme mi je to slatko jer niti na tren ne mogu (i kad bih htjela) zaboraviti da je tu sa mnom, u meni
Dakle, dok u isto vrijeme mislim kako mi je ova trudnoća gotovo ista kao prije (glede kilograma, povraćanja), ovi pokreti i njihov intenzitet tjeraju mi misli na drugu stranu. Ipak je drukčije.
A i ne mogu se prestati pitati: je li moguće da je živahna već u trbuhu, da već u trbuhu pokazuje svoj karakter? Nasmijem se uvijek na ovu pomisao, no opet tko zna?